Аграрний бюлетень

Єдине спеціалізоване видання в Запорізькій області

 
 

Продукти на стихійних ринках стають причиною гострих кишкових інфекцій

Опубликовать в twitter.com Опубликовать в своем блоге livejournal.com 1_big 2014 > Вересень > 30 Агро-новини; .
Постійна адреса.

Але статистика є оптимістичною: захворюваність на гострі кишкові інфекції в Запорізькій області знизилась на 16 %.

За інформацією Головного управління Держсанепідслужби в Запорізькій області, на 39-ому тижні 2014 року та станом на 29.09.2014 зареєстровано 278 випадків гострих кишкових інфекцій (з них у Запоріжжі – 165), показник захворюваності склав 15,4 на 100 тисяч населення.

За тиждень гострими кишковими інфекціями серед дітей, які відвідують дитячі навчальні заклади, захворіли 35 осіб, з них 19 – у закладах обласного центру. Разом з тим, спалахів та групових захворювань не зареєстровано.

Згідно з даними епідеміологічного обстеження вогнищ ГКІ на харчовий шлях передачі інфекції припадає 96 %. Найбільш ризиковані групи продуктів: молочні – 28 %, м’ясні вироби – 26 %, риба – 10 %, овочі та фрукти – 9 %.

Більшість продуктів, які призвели до захворювання, були придбані на стихійних ринках – 32,6 %, на стаціонарних ринках – 14,3 %.

Зважаючи на це, спеціалісти Держсанепідслужби проводять лабораторні дослідження проб харчових продуктів. Тільки в обласному центрі минулого тижня проведено мікробіологічні дослідження 64 проб, відхилення виявлено у трьох з них.

Також спеціалісти служби досліджують проби питної води з водорозподільних мереж на мікробіологічні показники. Протягом минулого тижня досліджено 198 проб, відхилення від санітарних норм не встановлено, як і за попередній тиждень, інформує Управління у справах преси та інформації ЗОДА.

Відгуки

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


© Аграрний бюлетень 2014 Про нас Контакти Яндекс.Метрика