Аграрний бюлетень

Єдине спеціалізоване видання в Запорізькій області

 
 

У 2015 році в Україні зросте виробництво яєць

Опубликовать в twitter.com Опубликовать в своем блоге livejournal.com птахівництво 2015 > Лютий > 19 Агро-новини; , , , , , .
Постійна адреса.

За прогнозами експертів із «Союзу птахівників України» у поточному році виробництво яєць зросте на 3-4%.

За попередніми підрахунками обсяги виробництва яєць в 2015 році складуть трохи більше 20, 5 мільярдів.

«Щодо експорту, то він залежатиме від зовнішньої коньюктури, сприятливості експортних умов. В залежності від цього може бути збільшено експорт і збільшено виробництво. На сьогодні плани по експорту — 2,5 млрд яєць. На сьогодні ми активно розвиваємо переробку», – сказав виконавчий директор Асоціації «Союз птахівників України» Сергій Карпенко.

Що ж стосується перспектив виробництва м’яса бройлерів, то цей показник в поточному році складе трохи більше одного мільйону тонн. Такі обсяги дозволять забезпечити внутрішнє споживання і збільшити експорт. Планується о буде експортувати близько 340 тисяч тонн.

На думку С. Карпенка, птахівництво є найдинамічнішою галуззю у вітчизняному тваринництві. За його словами, за останні 10 років обсяги інвестицій у птахівництво перевищили 2,5 млрд дол. США, що сприяло реконструкції заводів з переробки яєць та будівництву нових птахокомплексів.

«У 2014 році в Україні було вироблено 1,2 млн тонн м’яса птиці в забійній вазі. Збільшення вітчизняного виробництва м’яса птиці позитивно позначилося на зовнішньоторговельній діяльності. У минулого року експорт цього дієтичного продукту становив 175 тис. тонн. Основним імпортерами є Єгипет, Іран, Молдова, Казахстан, Вірменія, Грузія. Обсяг імпорту м’яса птиці у 2014 році становив 4,8% від загальної пропозиції і досяг рівня 64 тис. тонн. Основними постачальниками продукції в Україну є Польща, Франція, Німеччина. Внутрішній попит у 2014 році зменшився до 1,1 млн тонн, оскільки залежить від платоспроможного попиту населення. Україна в межах фонду споживання повністю забезпечує себе м’ясом птиці» — заявив експерт.

За даними асоціації, у 2014 році споживання м’яса птиці в Україні на одну людину у середньому становило 44,8 кілограм на людину. А загальне виробництво склало 1 млн. 169 тис. тонн. Щодо споживання яєць, то воно у минулому році, склало у середньому 311 штук на людину. Загальне виробництво продукту — 19,9 млд штук, за даними agravery.com.

Відгуки

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


© Аграрний бюлетень 2014 Про нас Контакти Яндекс.Метрика