Аграрний бюлетень

Єдине спеціалізоване видання в Запорізькій області

 
 

В Австралії винайшли безпечне сире молоко

Опубликовать в twitter.com Опубликовать в своем блоге livejournal.com 2016 > Липень > 10 Агро-новини; , , , .
Постійна адреса.

molochnoe-skotovodstvoВ Австралії продаж сирого молока для вживання в їжу є незаконним. Воно містить мікроорганізми, які можуть викликати серйозні захворювання. Але одна австралійська компанія винайшла спосіб «холодного пресування», що дозволяє зробити сире молоко безпечним.

Компанія Made by Cow (або «Зроблено коровою») має намір виробляти і продавати «пресоване холодом» сире молоко в якості альтернативи традиційному пастеризованого напою. Співробітники компанії вже отримали дозвіл на продаж такого продукту.

За словами засновника компанії Саксона Джоя (Saxon Joye), «хороше управління стадом, доїльна техніка, що відповідає всім нормам гігієни, і спосіб холодного пресування дозволяють поставити стовідсотково безпечне для вживання сире молоко на полиці супермаркетів».

Як пояснює Джой, пресування холодом — це штучне збільшення тиску в резервуарі з молоком. Продукт стискається приблизно на 15% протягом декількох хвилин для видалення шкідливих мікроорганізмів.

Вартість такого молока, за словами виробників, не перевищуватиме п’яти австралійських доларів за одну пляшку об’ємом в 750 мл.

Співробітники NSW Food Authority відзначають, що сирим молоком продукцію Made by Cow називати не можна, так як воно пройшло «обробку високим тиском» для того, щоб позбутися від патогенів.

Проте самі представники австралійської молочної компанії, говорять про свій продукт саме як про сире молоко, яке зберігає після незвичайної стерилізації всі поживні речовини і вітаміни (такі як A, B1, B2, B12), які зазвичай знищуються під впливом високої температури. Найменше їх у стерилізованому традиційним способом молоці, трохи більше в пастеризованому, однак продукт австралійців, мабуть, в цьому відношенні найкорисніший. Втім, останнє стане відомо після тестування, яке зараз проводиться.

Відгуки

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


© Аграрний бюлетень 2014 Про нас Контакти Яндекс.Метрика