Аграрний бюлетень

Єдине спеціалізоване видання в Запорізькій області

 
 

В Україні скоротилось виробництво хлібобулочних виробів

Опубликовать в twitter.com Опубликовать в своем блоге livejournal.com хлебобулка 2015 > Серпень > 11 Агро-новини; , .
Постійна адреса.

За підсумками першого півріччя 2015 року виробництво хлібобулочних виробів в Україні склало 646,5 тис. тонн, що на 13,6% менше, ніж за аналогічний період 2014 року.

Основними причинами, які призвели до скорочення, стали: зростання цін на хлібобулочні вироби, що відбувається в умовах зниження доходів населення, скорочення чисельності населення і втрата частини виробничих потужностей внаслідок військової агресії РФ і окупації частини території країни російсько-терористичними військами.

Останнє стало причиною корекції географії виробництва хлібобулочних виробів. Так, за підсумками звітного періоду, виробництво хлібобулочної продукції в Донецькій області скоротилося на 69,5% або 47,5 тис. тонн. У результаті її частка у виробництві зменшилася на 5,9 п. п. — З 9,1% до 3,2%, а її положення в рейтингу погіршився на вісім позицій — область опустилася з 2-го на 11-е місце. Така ж доля спіткала і Луганську область. За підсумками першого півріччя 2015 року виробництво хлібобулочних виробів в Луганській області скоротилося майже в 8 разів, в результаті область втратила 3,4 п.п. своєї частки у виробництві і скотилася на останнє місце в рейтингу.

Провідними ж областями за обсягами виробництва хлібобулочних виробів у звітному періоді стали: Київська область (18,0% від загального обсягу виробництва), Дніпропетровська область (15,9%), Харківська область (8,1%) Одеська область (6,3% ) і Запорізька область (4,9%). Серед перерахованих областей приріст виробництва продемонструвала лише Дніпропетровська область. За підсумками першого півріччя 2015 року виробництво хлібобулочної продукції у Дніпропетровській області збільшилася на 14,1% в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року.

У січні-червні 2015 найбільш динамічний розвиток виробництва відбувалося в сегменті «Пироги, пиріжки, пончики». Обсяги виробництва продукції зазначеного сегмента збільшилися в 2,1 рази. Слід зазначити, що, незважаючи на значне зростання виробництва продукції сегменту «Пироги, пиріжки, пончики» її частка в галузі залишається досить незначною — 1,6% від загального обсягу виробництва хлібобулочних виробів, пише agravery.com.

Відгуки

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


© Аграрний бюлетень 2014 Про нас Контакти Яндекс.Метрика