Аграрний бюлетень

Єдине спеціалізоване видання в Запорізькій області

 
 

В Україні в листопаді зросло виробництво йогурту та кисломолочного сиру

Опубликовать в twitter.com Опубликовать в своем блоге livejournal.com kilkist-kalorij-v-molochnyh-produktah 2015 > Грудень > 24 Агро-новини; , , , .
Постійна адреса.

З початку року в Україні відмічається спад виробництва всіх молочних продуктів.

Такі дані оприлюднила Державна служба статистики України.

За період січень-листопад 2015 року виробництво рідкого обробленого молока в Україні скоротилось порівняно із аналогічного періоду роком раніше на 11,7% — до 891 тис. тонн. У листопаді поточного року обсяг виробництва молока становив 75,3 тис. тонн, що на 4,5% менше показник жовтня поточного та на 11,7% нижче показника листопада 2014 року.

Щодо обсягів виробництва вершкового масла за 11 місяців поточного року в Україні, то він склав 93,9 тис. тонн, що на 11,7% менше показника за аналогічний період роком раніше. У жовтні 2015 року було вироблено 7,2 тис. тонн масла (-15,5% до жовтня 2015; +11,2% до листопада 2014)

Виробництво сиру свіжого неферментованого (включаючи кисломолочний сир) у січні-листопад вироблено 61,7 тис. тонн, що на 9,9% менше, ніж за січень-листопад минулого року. Зокрема у листопаді було вироблено 6,4 тис. тонн продукту (+12% до жовтня 2015; +5% до листопада 2014)

Випуск жирних сирів за 11 місяців порівняно із аналогічним періодом минулого року скоротився найменше — на 4,2%, до 113 тис. тонн. У листопаді було вироблено 8,8 тис. тонн (-7,8% до жовтня 2015; -20,7% до листопада 2014).

На 9,6% протягом січня-листопада скоротилось виробництво йогурту та інших ферментованих молока чи вершків — до 394 тис. тонн порівняно із січнем-листопадом 2014 року. У листопаді було вироблено 34,1 тис. тонн (+3,5% до жовтня 2015; -3,4% до листопада 2014).

Відгуки

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


© Аграрний бюлетень 2014 Про нас Контакти Яндекс.Метрика