Аграрний бюлетень

Єдине спеціалізоване видання в Запорізькій області

 
 

Японці вивели курей, які несуть гіпоалергенні яйця

Опубликовать в twitter.com Опубликовать в своем блоге livejournal.com 4230979 2016 > Квітень > 25 Агро-новини; , , .
Постійна адреса.

Японські вчені з Національного інституту прогресивних технічних наук вивели новий різновид курки, у якій відсутній ген, що викликає алергічну реакцію при вживанні в їжу її яєць.

Фахівці використовували метод геномного редагування, який дозволяє з більшою, ніж звичайна генна інженерія, точністю маніпулювати клітинами. Вчені видалили ген, який призводить до появи в яєчному білку алергену під назвою овомукоїд — саме він зазвичай і стає причиною виникнення захисної реакції.

В ході експериментів фахівцям вдалося вивести кілька курок, які несуть яйця, які абсолютно не викликають алергію. Через деякий час планується провести клінічні випробування на пацієнтах, у яких вживання цього продукту відторгається організмом.

Для довідки: Неадекватна реакція на яйця вважається досить поширеною серед дітей: у деяких з них вживання цього продукту викликає висип і запалення на шкірі. Алергіки, чутливі до жовтка і білку, в більшості випадків не можуть без наслідків їсти і куряче м’ясо. До шести років у 80% малюків алергія зазвичай проходить сама собою, без втручання лікарів. Однак іноді її виявляють і в дорослому віці.

Відгуки

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


© Аграрний бюлетень 2014 Про нас Контакти Яндекс.Метрика